ذهن ها و کامپیوتر ها مقدمه ای بر فلسفه هوش مصنوعی

بحث اصلی این کتاب در مورد ذهن و کامپیوتر است و محور این مباحث، حول آزمودن ارتباط میان ذهن و کامپیوتر می‌گردد.
این ایده که روزی بتوان محصولی مصنوعی ساخت که دارای ذهنی همچون ذهن خودمان ‌باشد، ایده‌ی جدیدی نیست. از زمانی که مری شلی برای نخستین بار هیولایی عجیب و غریب برای فرانکشتاین در داستان سرگرم‌کننده و در عین حال ترسناکش تصور کرد، این ایده خود را نمایان ساخت. در داستان‌های علمی ‌و تخیلی مدرن‌تر، ایده‌ی ذهن مکانیکی، مفهوم روزمره‌ کنونی هوش مصنوعی محاسباتی را به خود گرفت. با این حال مسأله امکان عملی رشد و پیشرفت هوش مصنوعی، تنها مسأله‌ای مرتبط با تکنولوژی پیشرفته نیست، بلکه مسأله‌ای اساسا فلسفی است.
توجه ما در این کتاب معطوف به همین مسأله است. برای تعمق در خصوص امکان‏پذیر بودن هوش مصنوعی و پاسخ دادن به سوالات مرتبط بایستی نسبت به آن آگاهی داشته باشیم.

80,000 تومان

جزئیات کتاب

عنوان اصلی

Minds and Computers, An Introduction to the Philosophy of Artificial Intelligenc

برگردان

تورج بنی رستم

صفحات

248 صفحه

نشر

ذهن آبی

زبان

فارسی

ISBN

978-622-97480-4-6

ویراست

دوم

طراح جلد

علی رحمتی

چاپ اول

1399

چاپ دوم

1400

درباره نویسنده

مت کارتر (matt-carter)

مت کارتر (matt-carter)

مت کارتر متولد 1975 دانش آموخته دکتری فلسفه از دانشگاه ملبورن و در حال حاضر مدرس گروه فلسفه در این دانشگاه است.
وی متخصص یادگیری دیجیتال با تجربه قابل توجه در رهبری تیم ها، هدایت نوآوری دیجیتال و طراحی و اجرای ابتکارات استراتژیک متمرکز بر تجربه یادگیری و تجربه دیجیتال است.

مت به دلیل رهبری تیم‌هایی با عملکرد بالا، ایجاد قابلیت‌های سازمانی در یادگیری دیجیتال و حرکت راحت بین دیدگاه استراتژیک بزرگ و درک عملیاتی دقیق از پروژه‌ها، فناوری‌ها و فرآیندهای کسب‌وکار پیرامون یادگیری دیجیتال شناخته شده است.

معرفی کتاب:

سخن این کتاب در مورد چیستی ذهن و نحوه پردازش اطلاعات در آن است. همچنین همانندی ماهیت ذهن و کامپیوتر و نحوه کارکرد آنها بررسی می­شود. در این راستا ابتدا، چیستی ذهن انسان مورد پرسش قرار می­گیرد که بخش اول تا دهم بدان اختصاص داده‌ شده است. از بُعد فلسفی تعامل با این نظریه به درک دقیقی از چیستی کامپیوتر نیازمند است. در نتیجه، سه فصل از این کتاب به شرحی دقیق و تکنیکی از مبحث محاسبات اختصاص دارد. در بیان نظریه‌ مذکور، گستره‌ی نظریات فلسفی موجود در مورد ذهن و مزایا و معایب هر کدام از آنها بررسی می­شود.
به طور کلی مباحثی که علوم شناختی را تشکیل می‌دهند مانند مباحث فلسفی، روان‏شناسی، زبان‌شناسی، علوم اعصاب و علوم کامپیوتر مورد بررسی قرار می­گیرند. انتظار می‌رود برخی از مباحث این کتاب برای اکثر خوانندگان کاملا قابل درک و برخی مباحث کم و بیش قابل درک باشد. اما هدف بر این است که مخاطبان نوپیشه بتوانند حداکثر درک از همه کتاب را داشته باشند.