سیستم های اطلاعاتی شناختی

خلاصه

علوم شناختی در حوزه­ی علوم کامپیوتر شاهد رنسانس است و ترکیب این علم با علوم فنی موجب شکل­گیری رشته علمی جدیدی به نام انفورماتیک شناختی (موضوع اصلی این کتاب) شده است. این کتاب نتیجه کار بر روی سیستم­هایی است که برای تحلیل شناختی و تفسیر داده­های مختلف مورد استفاده قرار می­گیرند. هدف چنین رویکرد تحلیلی این است که نشان دهد برای تحلیل عمیق داده­ها، لایه­های معنایی موجود در این مجموعه­ها باید در نظر گرفته شوند. ماهیت میان­رشته‌ای راه‌حل‌های پیشنهادی نشان از آن دارد که موضوع سیستم‌های شناختی به عنوان بخشی از انفورماتیک شناختی به چالشی جدید برای کار پژوهشی و کاربردی تبدیل شده است.

350,000 تومان

جزئیات کتاب

عنوان اصلی

Advances in Cognitive Information Systems

برگردان

تورج بنی رستم

صفحات

149 صفحه

نشر

ذهن آبی

زبان

فارسی

ISBN

978-622-97480-5-3

ویراست

اول

قطع

وزیری

طراحی جلد

علی رحمتی

چاپ اول

1401

درباره نویسنده

لیدیا اوگیلا (Lidia Ogiela)

لیدیا اوگیلا (Lidia Ogiela)

استاد علوم کامپیوتر، دانشمند شناختی، ریاضیدان، متخصص علوم مدیریت
همکار مادام العمر SPIE و عضو ارشد IEEE همچنین عضو ACM، SIAM، OSA، انجمن علوم شناختی و انجمن پردازش اطلاعات ژاپن
دکتری در رشته مهندسی، رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه علم و صنعتAGH کراکوف لهستان و استاد همین دانشگاه است و در گروه تحقیقاتی رمزنگاری و انفورماتیک شناختی، دانشگاه آموزشی کراکو کار می¬کند. وی نویسنده بیش از 150 نشریه علمی بین المللی در مورد سیستم های اطلاعاتی، تکنیک¬های تحلیل شناختی و روش¬های هوش محاسباتی است.

مارک آر. اوگیلا (Marek R. Ogiela)

مارک آر. اوگیلا (Marek R. Ogiela)

استاد علوم کامپیوتر، دانشمند علوم شناختی و رمزنگار
موسس و رئیس آزمایشگاه رمزنگاری و انفورماتیک شناختی
دستاوردهای فنی و مشارکتی در زمینه¬های طبقه¬بندی الگوها، سیستم¬های شناختی و پروتکل¬های به اشتراک گذاری راز رمزنگاری
عضو مادام العمر SPIE و IET همچنین عضو ارشد IEEE و عضو OSA و ACM
دکتری در رشته اتوماسیون و رباتیک از دانشگاه علم و صنعت AGH کراکوف لهستان و استاد تمام همین دانشگاه دانشکده مهندسی برق، اتوماسیون، فن¬آوری اطلاعات و الکترونیک است.

علوم رایانه نیز حوزه ای است که علوم شناختی در آن شاهد رنسانس است، زیرا ترکیب آن با علوم فنی باعث ایجاد رشته علمی گسترده‌ای به نام انفورماتیک شناختی شده است و این رشته است که به موضوع اصلی این تک‌پژوهشی  تبدیل شده است که به نوعی راهنمایی برای مسائل انفورماتیک شناختی نیز می باشد.

این کتاب نتیجه کار بر روی سیستم‌هایی برای تجزیه و تحلیل شناختی و تفسیر داده‌های مختلف است. هدف از چنین رویکرد تحلیلی این است که نشان دهد برای تجزیه و تحلیل عمیق داده‌ها، لایه‌های معنایی موجود در این مجموعه‌ها باید در نظر گرفته شود.

این رویکرد با کار برای ترکیب موضوعات سیستم‌های اطلاعاتی هوشمند و جنبه‌های شناختی فرآیند تحلیل انسانی امکان‌پذیر شد. ماهیت میان‌رشته‌ای راه‌حل‌های پیشنهادی به این معنی است که موضوع سیستم‌های شناختی که بخشی از انفورماتیک شناختی را تشکیل می‌دهند به چالشی جدید برای کار تحقیقاتی و کاربردی تبدیل می‌شود.

نویسندگان این کتاب امیدوارند که خوانندگان را در سفری جالب و دقیق با پیچیدگی‌های اطلاعات و علوم شناختی راهنمایی کنند. بنابراین، (کتاب پیش‌رو) ممکن است ما را وادار کند، وقتی به جهان اطراف خود نگاه می‌کنیم، (گاهی با شوخی) تعجب کنیم که آیا واقعاً آن را می‌شناسیم، آیا آن را درک می کنیم و آیا هرگز قادر خواهیم بود به طور دقیق و یکپارچه (با اجتناب از تناقضات) آنچه را در اطراف ما اتفاق می‌افتد، توضیح دهیم.