علوم رایانه نیز حوزه ای است که علوم شناختی در آن شاهد رنسانس است، زیرا ترکیب آن با علوم فنی باعث ایجاد رشته علمی گستردهای به نام انفورماتیک شناختی شده است و این رشته است که به موضوع اصلی این تکپژوهشی تبدیل شده است که به نوعی راهنمایی برای مسائل انفورماتیک شناختی نیز می باشد.
این کتاب نتیجه کار بر روی سیستمهایی برای تجزیه و تحلیل شناختی و تفسیر دادههای مختلف است. هدف از چنین رویکرد تحلیلی این است که نشان دهد برای تجزیه و تحلیل عمیق دادهها، لایههای معنایی موجود در این مجموعهها باید در نظر گرفته شود.
این رویکرد با کار برای ترکیب موضوعات سیستمهای اطلاعاتی هوشمند و جنبههای شناختی فرآیند تحلیل انسانی امکانپذیر شد. ماهیت میانرشتهای راهحلهای پیشنهادی به این معنی است که موضوع سیستمهای شناختی که بخشی از انفورماتیک شناختی را تشکیل میدهند به چالشی جدید برای کار تحقیقاتی و کاربردی تبدیل میشود.
نویسندگان این کتاب امیدوارند که خوانندگان را در سفری جالب و دقیق با پیچیدگیهای اطلاعات و علوم شناختی راهنمایی کنند. بنابراین، (کتاب پیشرو) ممکن است ما را وادار کند، وقتی به جهان اطراف خود نگاه میکنیم، (گاهی با شوخی) تعجب کنیم که آیا واقعاً آن را میشناسیم، آیا آن را درک می کنیم و آیا هرگز قادر خواهیم بود به طور دقیق و یکپارچه (با اجتناب از تناقضات) آنچه را در اطراف ما اتفاق میافتد، توضیح دهیم.